Hemma

Hemma efter en helt underbar kväll. Valborg misslyckas ALDRIG! Bilder kommer imorgon. Sorry, orkar verkligen inte nu.

Hoppas ni också hade en trevlig valborgskväll!

Vårskrik!
Idag iskolan var det vårskrik. Vi har det varje år och det går till så här:

  • Alla elever skriver varsinn vårdikt.
  • En vårdikt från varje klass röstas fram.
  • En vårdikt från varje årskull ska läsas upp på scenen av skrivaren. Denna lottas fram bland de dikterna som vunnit i klasserna.
  • Alla klassers dikter skrivs på ett papper och knyts fast på en ballong.
  • Alla samlas på skolgården, gosskören sjunger och sedan börjar alla skrika. Under skriket släpps alla ballongerna så det flyger iväg och... sprider vårglädje, kanske?
Jag har varit med om 9st vårskrik, så för mig är inte detta något speciellt. Men det är ändå kul o se var de hamnar. Man skriver telnr och adress på lapparna med dikterna så de som hittar kan berätta vart de hamnade. En gång var det en man ända från Malmö som hittade en ballong! Askul, stockholm-malmö är en ganska bra bit liksom!

Senare: Valborg! Myys med vänner. Vi ska grilla :)

Som en blixt från ovan

Asså först, en stor jättekram för alla som fortsätter läsa denna, som har hemskaste uppdateringen i världshistorien (förutom min förra blogg) haha. Verkligen. Tack.

Men nu är det så här att jag är helt slut på inspiration. Jag är som en halverad apelsin som legat framme i två veckor - all saft har flugit bort till turkiet.

Fast nu kom inspirationen som en blixt från ovan (jaa, på riktigt). Jag gick ut på balkongen (tog en paus i skrivandet) för att fota det ascoola ljuset. Det är typ grått och gult på samma gång, som sepia! Asballt. Iallafall var det en fin solnedgång på köpet också, så det är ju en fotomöjlighet man inte får missa. Så jag går ut, tar en bild, stänger av blixten. Tar en bild till, men blixten kommer ändå!? Jag kollar ner på kameran i förvirring och sen hoppar jag högt för det kom ett buller som var lika starkt som när jultomten skrattar! Åska!

Alltså så var det min inspiration som kom tillbaka i formen av en blixt från ovan!


Bild med Blixt.


Bild med en annan blixt, haha.

Båda bilderna är kassa, för de är tagna med pappas kamera som var den ändå tillgängliga, tyvärr.

Men nu fick ni er ett inlägg från den samma gamla glada jag! ♥

historien om kattungen som lekte med ett glas vatten

Jag tror inte jag behöver skriva något... Titta på klippet så får du se hur mysig min kattunge är, haha!


Ny eclipse-trailer

Myyyysssss!


SnurrVad säger man? Haha jag har fler besökare än någonsin och bloggar ändå inte? Hah, aja jag har inget att säga till mitt försvar förutom att jag har haft en ointressant vecka med 7 stora läxor/prov. Tack alla som stannar även fast jag inte skriver något :) guldstjärna ♥ (svart hjärta)

Min lilla skrutt (på bilden) är helt slut. Han visade ju tidigare ikväll sitt speedo-jag för Karro. Haha hon bara garvade hon ^^

Helg imorgon. Eller idag. Nu iofs... Haha jag babblar. Imorgon: Match (tidigt -.-) och sen BOUNCE! Det ska bli så sjukt roligt!

Återkommer ;)

Tävlingsdags!

Jag har ju letat upp massa olika fototillbehör som ska köpas och så trillar jag in på en fotoblogg jag följer (http://michaelaa.webblogg.se rekommenderas starkt!) där det hålls en tävling: Skicka in en vårbild och ha chansen att vinna en reflexskärm 5 i 1 110cm från tvspelswb.se Trevligt eller vad?

Så mitt bidrag är...


Syster in da sunshine!

@#%¤¨*ψ

Paketet till vänster har nu tagits bort från Net on Net. Ack denna vrede... Så nu är jakt efter ett likadant. Till ungefär samma pris (6400:-) eller mindre... Åh jag blir så arg! Inte för att jag har stickat klart halsduken ännu men ändå liksom! Nu har jag inte riktigt samma "mål". Det som var så bra med det här paketet var att man fick väska, fotobok, kitobjektiv och minneskort med huset. AJA! Jag får väl leta vidare...

Förresten har jag hittat ett objektiv jag ska köpa!


Canon EF 50/1,8 II

Ett allround objektiv med stor bländare för fina närbilder. Passar mig perfekt. Det beskrivs som att det är bra för närbilder och porträtt, och det är ju det jag sysslar mest med. Inte så dyrt heller. Klicka på bilden för info om pris osv.

Jag ska även, under året, köpa reflexskärmar, stativ och möjligtvis ett objektiv med zoom (det ovan är ett fast objektiv)

Hah. Jag kommer inte ha råd med allt.

Lovet är slut...

...

Vi har iallafall studiedag idag, så ingen riktig skola -men- jag har utvecklingssamtal. Usch.

Jag tog en minipaus i bloggandet som ni märkte, men nu är jag tillbaka, verkar det som iallafall!

Rauk ligger här i korgen brevid mig med tungan ute som vanligt. Man kan inte bli sötare.

Plans

Jag har planer inför dagen: Vara med Bella o Stina. Vi hade tänkt sticka till Gamla Stan men sen kollade jag på termometern och skådade 3ºC, så nej tack. Kyligt. Men Bella sa Globen, för hon måste köpa mat till sin kanin Våfflan. Hah, då kan jag köpa en ny leksak till Rauk, han puttar in mössen under sffan och liknande och så får man inte ut dem x)

Det här var för några dagar sen var det ju skitvarmt, och nu... var tog värmen vägen?

My new walkingbuddy


Rauk and Astrid på balkongen.

Idag gick jag och Rauk ut! Vi har prövat selen några gånger på balkongen och inne i lägenheten, men idag fick han äntligen komma ut och hälsa på i parken. Han var självklart väldigt försiktig i början, allt och alla var ju främmade, men svansen åkte efter ett tag mer och mer uppåt. Efter en stund upptäckte han massor av spännande saker, det fanns så otroligt mycket att spana, klösa, tugga, nosa och hoppa på! Ett tag var han till och med på väg att hoppa på ett passerande flygplan, men självklart gick inte det så bra. Du är inte så stor som du tror, Rauk-bebis! ♥

På söndag ska han få träffa vår grannes lilla man, en birma vid namn Zigha.

Kusse

Min kusin är jätteduktig! Hon håller på med reklam och lite konst-grejs. Här är en film hon gjort.


Shoooopping


Nu när jag har råd med kameran ska jag ut och slösa pengar! Wiihoo! Det var så länge sen jag skoppade så jag har nästan, nästan glömt hur man gör ;)


Konsert Nalkas


Bild lånad härifrån


Bild lånad härifrån.

JAG SKA PÅ MUSE! Åh, vad kul! Med Karro, och typ hennes syrra. 21/7. Åhhhh!

Äggrullning

Nu ska jag redovisa lite av den skotska påsk-traditionen! Äggrullning.

Du behöver:
  • En bra backe
  • Varsitt (eller två var) målat kokt ägg.
  • En rolig familj
  • Bra väder
Steg 1: Koka ägg.
Steg 2: Samla familjen runt ett bord och måla äggen i snygga färger. Ett tips är att göra det medan äggen fortfarande är varma, då torkar färgen snabbt.
Steg 3: Packa lite fika och en kamera och ge er sedan iväg mot backen.

Den idealiska backen är ganksa brant och inte täckt av snö eller högt gräs. Den får mer än gärna ha lite stenar, det blir roligare om man får lite hinder när man sen ska rulla.

Steg 4: Dra två linjer med ungefär 1m avstånd från varandra.

Regler: När du kastar ska du stå bakom den första linjen. Ägget ska landa på marken innan det andra strecket, annars är kastet ogiltigt. Den person vars ägg kommer längst vinner. Men även den person vars ägg är minst krossat hamnar högst upp på en prispall. Man tävlar alltså i två grenar.

Det finns andra sätt att rulla ägg på men det här är det sätt vi alltid gjort det på.
Porträtt

Idag blev familjen mina offer! Eftersom jag fyller år ville de väl vara extra snälla och ställa upp på att vara modeller.

Astrid.
Pappa. Haha Astrid klättrade ner från trädet precs när jag tog bilden, det var lite synd att hennes stövel kom med för annars hade det blivit en väldigt fin bild!


Det bästa bilden på mamma.Och så jag själv. Födelsedagsbarnet. Nybliven 15-åring. Hah. Hörde jag ett grattis? ;)Gruppfoto. Hurray!

Easter-time!

Astrids kompaktkamera

Jag och Rauk önskar er alla en riktigt glad påsk!

I stugan

Joodah, stack till stugan, utan katt, med kamera!


Samtliga bilder är tagna med Astrids kompaktkamera.

Kunde ha fått en närbild på ett rådjur också, men precis när jag skulle ta bilden tog batteriet slut -.-

Special day

Nej, misann idag är det inte vilken dag som helst! Det är den 3 april! Det är...
... Rauks 4 månadersdag!
... Dagen innan min födelsedag!
... Min morbror Harold's födelsedag (Happy birthday Harold! ♥)
ooooooch...
... Påskafton!

Weeyyy! Vi ska ut i stugan snart. Men vi kommer lämna bebisen hemma. Vi satte på hans sele idag, bara prövade liksom. Den var lite liten.


Min bebis! Hah det var den här bilden jag pratade om förut, med tungan ute -hur söt får man va?

Rauk, Raukie, Bebis
Ack en sådan stilig bebis, inte sant? Nu är han vååår! ♥♥

HyperJaa, nu sitter jag här. I top gear. Kan man lugnt säga. Var tvungen att göra någonting, annars skulle jag ha... inte vet jag, försökt flyga ut genom fönstret kanske? Så därför lugnade jag ner mig själv genom att redigera lite vårblommor från förra året. Lite sådär lagom mysigt. ^^

Nu ska vi snart sticka alltså. Sticka och köpa katten (♥!!!!!!) Shit. Jag kommer spy. Haha. Förvänta er inget annat än en bildbomb senare idag eller imorgon.

Ses!

Nedräkning


Sorry, alla är nog rätt trötta på de här bilderna jag har på honom, men de är de enda jag har! Imorgon kommer självklart fler. ♥

Det är nu mindre än 12h kvar. Faktiskt så tror jag vi sitter i bilen på väg hem om 12h!

Hur ska jag någonsin kunna vänta i 11h 30min på min lilla kattunge?!

GLAAAASS! GE MIG GLASS!

Jag är så fruktansvärt sugen på glass nu att jag skulle kunna pringa 1 mil bara för att få en! Och vad kan göra en glass-sugen liten flicka mer nöjd än Ben&Jerry's guldklimpar? Nej, en av dessa här ovan skulle jag säkerligen inte tacka nej till! Hah, förresten käkar jag alltid B&J's direkt ur paketet, är jag helt ensam om det? Haha, jag tycker det hör till själva upplevelsen ;) men vad vet jag, jag kanske är lite speciell.


Två snabba bilder samt senaste nytt ;)
Tänkte beskära den sista också, men det blev inte av. Gillar den första mest.

Har snart finkammat hela mitt rum. Sjukt mycket saker har jag slängt, fast syrran har slängt ännu mer. Gjort rummet kattsäkert, inga småsaker som ligger och skräpar här inte!RSS 2.0