Saknar Kamera. Saknar ps.
Älva mördar Idiot-skannerSuttit och ritat hela morgonen, och är väldigt nöjd med resultatet. Tänkte visa er, men vad händer då? Skannern nosar bilden. Nu är hon helt svart i pannan och hon ser gul ut. Inte kul. Ser faktiskt snyggare ut i verkligheten. Några har väl "tur" som får se.

Kramar!

This is me


Hmm. Gjorde ett snabbt självporträtt. Synd bara att färgerna blir så bleka. Jag ser ju helt vit ut! :(

Idag blev jag totalt... vad ska man kalla det... utskrattad? Inte vet jag, men det var pga min dialekt igen. Jag trodde inte någon skulle hacka på mig, men när skotten talar visade det sig att jag hade fel. Skratt, skratt. Inte kul.

Och sen när man kommer hem möts man av ett berg av läxor.

Man kan väl sammanfatta det som att mitt humör inte är som på bilden.

TGIFT


"Kusin" Chico♥

Thank God It's Fridag Tomorrowwww

Och vem tänker alla på?
- Min engelskalärinna.

Lärarinna passar in väldigt bra på henne. Hon börjar lektionen med "Good morning sweet and lovely 8D!" och vi rabblar tillbaka "Good morning miss Marja!" hon frågar "how are you?" och vi svarar "fine, and you?"

Ska det verkligen vara såhär 2010?

-.-


Mobilkamera i somras. My beloved Scotland.

Ain't feelin' no well right now.

Blir nada träning för guldlock idag. Det blir sooova, viiila. Och plugg. Hemskt pluggande.

1-2-3


Orginalbild fotoad av: Stina. Model: Jag.


Redigerad lite grann...


Redigerad lite mer.

Jag använder mig av PhotoScape.

Vilken bild är bäst?

Serier/Serie-inlägg

Efter ett önskemål om att göra fler inlägg i form av serier har jag skapat en ny kategori: Serier/Serie-inlägg.

Juat nu finns det bara ett inlägg där, men snart kommer det väl trilla in fler då! ♥

L'angelJah. Ett lite annurlunda sätt att blogga. Haha. Det var ett kul sätt faktiskt. Jag la inte ner så mycket tid/energi på tecknandet och det tror jag märks, men ni ser iallafall på't ungefär vad som hände.  The return of Vikarien.

Vill ni att jag bloggar på detta sätt mer?

Min dag.Idag har det, så vitt jag minns, inte hänt något speciellt. Men igår gjorde det faktiskt det. Och det ska jag lite senare berätta för er på ett lite annurlunda sätt hade jag tänkt ;D

Ni får ha tålamod tills dess.

Seriöst gottHahaha! Random bild. Togs i kyrkan "seriöst gott". Himla kul, för dem med min humor.

Idag = Musikredovisning. Musikredovisning = tråkigt.

Imorgon börjar fröken guldlock klockan åtta, det gillar hon inte.

Jag uppmanar er alla att blogga och kommentera hos mig, så kommenterar jag antagligen tillbaka, det blir roligare då ;D

guuuuuudnaaaaut!

Fotobok

Var på biblan idag (igen) och lånade alla fotoböcker de hade (2 ynka st...) och så ser ja att min bild finns med! "tänk på döden"-bilden var med i boken, självklart var inte jag fotografen, och jag tror inte han fotade med mobilkamera, men det var ändå lite coolt att den första sidan jag slår upp så kommer denna (fast i svart-vitt) upp. haha, jag blev väldigt förvånad.

Om ni undrar över byxorna så laddade jag upp den för den var också lik en bild i boken, och det är ett allmänt kul motiv. Tog bilden (med mobilkamera) i Västerås i somras.

Imorgon ska jag redovisa min... Musik-grej (?) om Paramore. Inte kul. Inte kuuhl.

Shopping = Omvandling av rikedomar

Idag var jag ute på en tur i stora staden med Stina och Karro. Mycket nöjd med mina fynd, men kan inte undgå att änka på systemkameran som kommer längre och längre bort från mig varje gång jag handlar något nytt... Tänkte visa mina fynd! :DMan ser inte ringen särskillt bra, så därför får den en egen bild:Ugh. Syns inte spec bra där heller... Mobilkamera. Hehe.

Jeansen var på 75% rea så de kostade bara 125 kronor!! Någon som kan räkna ut vad de kostade från början? (500 riksdaler)

Haha, jag gick och oroade mig över min mors reaktion hela dagen, och när jag sen kommer hem så kollar hon på mig konstigt, jag säger "de var på 75% rea..." och hon svarar "I'm not surprised! They're falling apart!" Hahahaha! Iallafall gjorde inte det så mycket eftersom de kostade så lite. Haha.

Jag älskar alla mina nya grejer! ♥

Redigera eller inte?


Orginalbild


Redigerad bild

Ingen kan ju ha missad mitt intresse för fotografi, och övrig kreativitet, men det här med bildredigering är något jag verkligen inte har klämm på. Jag har för det första inte något bra bildbehandlingsprogram utan jobbar med Picasa 3 och PhotoScape. Photoshop och Illustrator är en dröm, en dyr dröm, som jag har.

Det jag har gjort med denna bild är att öka skärpan och lite annat, ni ser ju skillnaden, men jag behöver er hjälp: Jag kan inte bestämma mig för vilken bild som är bäst!
Så alltså, fråga 1: Vilken bild tycker du mest om?

Det finns så många olika sorters redigering. Retuschering finns det mycket att säga om. Fråga 2: I vilka fall är retuschering bra resp. dåligt? När tycker du det är okej? Alltid, aldrig?
(med retuschering menar jag att försköna bilder, mest människor, genom att ta bort t.ex ojämnheter i huden, finnar osv)
Jag tycker inte man ska göra det för mycket. Det gör att man aldrig blir nöjd med orginalbilden, och det förstör ju själva grejen med fotografi på ett sätt. Men ibland så kan det bli så att det uppstår saker på bild som inte syns i verkligheten, och de tycker jag att det kan vara okej att "sudda ut" lite. Men man får inte glömma att det är viktigt att acceptera sitt eget utseende och inte bara förlita sig på att bildbehanlingsprogrammen ska ta bort alla ens skönhetsfläckar!

Trött, sur och surJag är sur. Jag har ingen kamera, det finns ingen middag till mig (kom hem från träningen helt slut, då vill man gärna få ett nytt lager energi...), och jag känner mig som ett fån på planen. Jag måste duscha men orkar inte, för jag är så trött. Piano-stycket jag jobbar med retas med mig (noterna bara hoppar omkring, glasögon nästa?) och jag är ensam. Och jag fryser. Sur. Mh-mh!

Skärpan ligger fel på denna bild, det är ett slitet motiv och jag är inte nöjd. Men det var jag för två år sedan när jag tog bilden. Man har utvecklas kan man väl säga.

Jaaaaa!

Yeeeeeeessss! Jag har precis klickat runt lite och hittade felet på mitt blogg.se!!! :D:D:D Nu är det åtgärdat, (skickliga jag) och jag kan fortsätta blogga som vanligt (tack och lov)

Det firar vi med en bild tycker jag! ;DHaha, detta är tre av mina bästa vänner! Bilden är tagen för nästan exakt två år sedan och ingen av dem ser frisk ut på den. Hahaha! jag kommer antagligen bli mördad, så detta kan vara mitt sista inlägg.

trevligt att ni tittade in! ;D

Jag gillar blocket...

... jag hittade just denna: http://www.blocket.se/stockholm/Canon_450D__SPLITTERNY__hus___18_55mm___25334569.htm?ca=11&w=1 (pga mitt konstiga blogg.se får ni ingen direktlänk), och några fler, och ni anar inte hur mycket jag längtar till den dagen då jag har min nyköpta kamera i handen.

I väntande tider

I väntan på Karro skriver jag ett inlägg och visar upp ännu en bild från förra vinterns vackra frost. Jag och min glass (karro) ska ut på foto-runda nu, och jag kommer ha en kamera, jag fick tillåtelse av min syster Astrid, så snäll som hon är, att låna hennes kamera. Så ikväll kommer jag visa upp bilderna från idag och lite bilder från Abisko-resan tänkte jag. Morfin, morfin, men nu måste jag sila!

Det är min blogg...

... och det är jag, och endast jag som står för upptaderingen. Jag skriver när jag har lust och något att skriva. Just idag har jag lust att skriva, men inget att skriva om. På många sätt tycker jag att frost är vackrare än snö. Speciellt när man står med kameran i famnen och ögat kikande genom sökaren. Denna bild togs för ett år sedan. Och jag gillar den fortfarande. Jag har bestämt att jag i helgen ska sno en kamera av någon av mina familjemedlemmar och ut till sjön och fota. Eftersom jag aldrig kom iväg när löven var gula och orangea, och speglade sig i vattnet måste jag åtminstone fota snön och isen. Sen ska jag även fixa min design snart. När jag har tid och lust. Tålamod. PS. vad har hänt med blogg.se?? man kan ju typ inte skriva ett normalt inlägg? Var är alla ikoner?!?! DS.

Jag lever, är hemma, men jag har ingen bild åt er, tyvärr.

Detta får blir ett bildlöst inlägg, för jag har ingen bild att dela med mig av. Jag tänkte mest berätta att jag nu är tillbaka och kommer skriva på som vanligt. Gott nytt år i efterskott! :)

RSS 2.0