Bloggpaus

Mådde inte så bra inatt. Inga detaljer.. Men nu jobbar jag på rummet (som vanligt) och hoppas att jag snart ska bli klar.

Bloggandet kommer ligga lågt ett tag. Är osäker på hur lågt och hur länge, men förvänta er inte för mycket. Men jag är iallafall tillbaka fullproppad men historier att berätta någon gång i mitten av augusti. Ska nog kunna klämma in ett och annat inlägg tills dess men, som sagt, hoppas inte för mycket.

Ni får ha det bäst! Verkligen BÄST!

Jag har begått ett misstag...

... Jag har bestämt mig för att gå upp tidigt och sticka hem till min kompis innan hon åker bort. Bara för att få träffa henne. Jag ska alltså upp om några timmar. (och jag bloggar?!?!)

natti.

I'm a Guitar Hero

Mobilbild från 2008. På den tiden sov min kompis på golvet. Haha.

 

Idag har jag liksom varit lite... iaosgh pasdfj a¨spd. Typ. Jag har inte orkat göra något roligt liksom. Det fick bli bara en vanlig dag. Kan vara en biverkan från igår. Vaknade i soffan, väldigt förvirrad, idag. Somnade runt 10 tror jag, alltså klarade jag inte 36 timmar. Lite synd.

 

Men iallafall plockade jag fram gitarrerna. Och började spela. Jag har ju bestämt mig för ett kreativt år. Jag ska börja spela igen och tecknandet ska också ta fart igen. Och så ska jag lära mig sy. Och så ska jag fota massor. Jag är kreativ, men jag har ett tråkigt liv. Hur kan det komma sig tro..? Svar: Jag har en dator i mitt rum ^^

Men nu ska jag ta tag i mitt liv och spendera tiden på ett vettigt sätt. Wish me luck!


trött Harriet = Knas

Varning för en något trött och mycket lätt-upp-flummad Harriet.

 

Jag har inte sovit sedan 11 på morgonen igår. Det blir alltså.... 24+9+0.5 timmar. Var så goda, lite matte åt er, sådär lagom till sommaren. Jag tycks ha förlorat min räknarförmåga helt...

 

Jag har läst någonstans att det inte räknas som att dygna om man går och lägger sig när man har varit vaken i ett dygn. Hänger ni med? Haha

 

Iallafall, om man ska ta det från början....

 

Igår blev jag tillfrågad om jag ville sova hos Karro, en vän till mig. Det ville jag självklart, och jag tog med mig underhållning: Doctor Who. Hela boxen ^^ Haha le freak. Men iallafall så var klockan helt plötsligt halv 4 på morgonen och då föreslog jag att vi skulle dygna. Alltså vara uppe ett helt dygn. För att göra det skulle vi behöva vara upp till klockan 11. Jag fixade det, det gjorde inte Karro, så jag kollade på film ensam på slutet. Haha. Men sen, när klockan var 11:50, väckte jag Karro och sa åt henne att låsa efter mig när jag gått och sen gå och lägga sig. Sagt och gjort. Nu var jag på väg hem, och jag började fundera. Jag var inte speciellt trött. Men liksom.... svag. Och hungrig. Haha. Så.... ska man gå och lägga sig eller stanna uppe? Jag kommer fram till att stanna uppe. Så nu har jag alltså dygnat ordentligt. Jag har varit uppe hela dagen efter natten jag var uppe (stjärna till den som fortfarande hänger med i texten) och en ny tanke har slagit mig! Om jag kunde stanna uppe till 23.00 ikväll skulle jag har varit uppe i 36 timmar! Så, jag gillar äventyr, and here I am. Jag är rätt trött om jag tänker efter, så jag försöker att undvika det. ;)

 

Förresten... För de som de inte vet vad Doctor Who är...

 

Det är en brittsisk serie. Svårt att förklara handligen. Men kul är det iallafall!

 


Congratulations!

Grattis syster Ebba som blivit med kamera!! Min kamera har fått en lillebror -500D. Trevligt va! Kan inte vänta tills jag får klämma och känna lite i den, filma liksom! Askul! Åhhhh vi kommer ha så roligt med våra små bebbar!

450D ♥ 500D


Reflexskärm

Utan reflexskärm

Med reflexskärm.

 

Varendaste fotobloggare därute (nej, inte varje, men nästan, haha) som någon gång ger tips om portträttfotografering nämner 3 saker.

  • Fokusera på ögonen
  • Använd en stor bländare
  • Använd reflexskärm
Båda bilder ovan är helt oredigerade, bara för att visa er undret en reflexskärm gör.

Det en reflexskärm gör är att reflektera ljuset som redan finns och gör det starkare. Den lättar upp skuggor och gör att bilden får mer liv. Det är ett helt wonderbart verktyg som man aldrig kan vara utan när man väl testat. Jag tycker nog att bilderna talar för sig själva. jag älskar min reflexskärm och ångrar inte en sekund att jag la ner 300 svenska riksdaler på en. Mycket, mycket prisvärt!

 


Senaste nytt

Håller på med rummet för fullt i sommarvärmen, lite tragiskt kan tyckas, men det blir snyggt. Nu ska jag ta mig en välförtjänt puas och sticka iväg med en vän till orhem.

Syster

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II + reflexskärm silver

Kom på att jag glömt att visa bilderna jag tog på min syster för ett atg sedan! Vi stack ut i skogen och fick några riktigt fina bilder. Dessa två är på top-5-listan ;) Sånt otroligt underbart ljus!

 


IKEA

Tjoho Tjoha!

Nu har jag äntligen målat klart, och det är helt underbart skönt! Gula väggar passar mig inte speciellt bra, vitt är så mycket bättre. Så jag är happy nu. Jag ska passa på, denna inte helt soliga och mördar-värma dag, att tvinga iväg familjen till IKEA. Det nalkas nytt skrivbord, lampa, stol och spegel. Jag har ingen spegel i mitt rum nu, det är jobbigt.

Om jag var rik skulle jag kunna uppfylla alla mina inredningsdrömmar...
Men det är jag inte, så jag får hålla mig till verkligenheten och göra det bästa av situationen ;)

Snart kommer bloggandet och fotandet igång som vanligt, ska bara se till att rummet blir klart först! So long!

Skratta skratta


Slutet är helt klockrent!

Mååååla mååååla mååååålahhhh

Jag är ledsen, denna blogg är till synes död denna vecka. x)

Jag måste fortsätta med rummet, vet ni. Så jag kan inte blogga. Sen att jag tappar alla läsare... Ja, det e väl smällen man får ta.

Kommer igen när rummet är klart! ♥

Jag målaren

Nu börjar självaste målarejobbet. Jobbade hela dagen igår med att tömma hela rummet och städa och lalalala. Mycket grejer var det. Katten blev smått förvirrad när jag bar runt på alla grejer. Han vill helst ha det som vanligt, så han bar tillbaka grejerna in till mitt rum igen, vilket inte gjorde det så lätt för mig. Hahaa, han är så söt.

Nu ska jag bara käka lunch och sen ska vi börja. men det är så mycket förberedelser innan målandet också! jag som trodde vi skulle bli klara snabbt....

Det är ett under att jag inte blivit upptäckt inom paint-branchen ännu. Jag har ju grova skills i detta underbara program.


Harry Potter and the deathly Hallows trailer


Godmorgon... I guess

Vad gör jag uppe så här tidigt på  ett sommarlov egentligen? Klcokan är 3.10 på morgonen liksom... Vad har jag gjort? Kollat gossip girl såklart!

Lite synd bara att jag visste vad som skulle hända i slutet på sista avsnittet av tredje omgången... MEN det är ännu mer synd att jag måste vänta innan jag får se fortsättningen på äventyret på manhattan. Haha.

Nu ska jag sova. Så det så.

Godnatt/godmorgon. Ha en dag bra! ;)

Städande

Denna vecka ska jag göra om mitt rum. Ä N T L I G E N !!

 

Det gör i flera steg:

  1. Städa rummet noggrant.
  2. Plocka in allt i kartonger.
  3. Måla om och låt torka.
  4. Gör de ändringarna man vill göra till indredningen.
  5. Sätt upp grejer på väggarna.
  6. Flytta in allt i rummet igen.
  7. Leva lycklig i alla sina dagar!
Hah, jag är bara på steg 1, än så länge. Men jag håller på i min egen takt liksom... Har en vecka på mig. Det borde ju gå, eller hur ;)

Bloggen prioriteras ej, för jag vill verkligen bli klar med mitt rum. Det blir alltså inget fotande heller :(

RSS 2.0