Se där, en Harriet.

Hej hej! Jag har varit sjuk, och därmed frånvarande. Eftersom att jag varit borta från skolan ligger jag nu efter en hel del, så jag måste tyvärr lämna bloggen på hyllan ett tag. Kalla det en bloggpaus om ni vill. Hur som helst kommer jag tillbaka inom en inte allt för lång tid, så kika in här lite då och då. Ni kan alltid följa med bloglovin' om ni vill vara säkra på att inte missa min återvändo. Knappen sitter i menyn som vanligt.

Ha det bäst nu, mannar!

Kakmonster

Jag har över 300 kakburkar hemma hos mig. Jag vet att ni är avundsjuka. Fast näe.. Vi ska sälja dem för att få pengar till vår klasskassa. Inte kul. Någon som vill köpa? ^^

 

Haha jag somnade igår när jag kom hem, så därför skrev jag inte. Knas.

 

Det snöade igår. Förstår ni hur arg jag var?! Haha helt sjukt. Aja, hoppas den smälter bort snart. Har så många idéer inför sommaren, så många plåtningar! Längtar lite grann, sådär. Men först måste jag ta mig igenom den här terminen. Kämpa, kämpa, kämpa. Har tre prov nästa vecka, om man räknar med nationella, och det gör man väl (?), så jag borde verkligen inte sitta här framför datorn, haha.

 

Men nu vet ni att jag lever i alla fall. Ni kan pusta ut. Bra. Ciao.

 

 


Bowties are cool.

Det var länge sedan jag lekte med ritplattan. Det märks. Haha, det gick ju sådär. Ser någon alls vem det föreställer? Tippar att britter, like me, känner igen honom mer än svenskar. Aja..

 

Haha, har så galet mycket att plugga till, men ändå sitter jag här! Är helt hopplös. Borde radera bloggen, och facebook, och.. ta bort internet. Tänk vilka bra betyg alla skulle få! ;D

 

(Matte är tråkigt. Så tråkigt. Suck.)

 

Ha det underbart, mannar!

 

Update: Ser nu att han är brun i munnen. Men det är väl bara kul för honom.


Ni är snälla, ni.

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II

 

Haha, ni är väl trötta på dessa bilder nu, kan jag tänka mig!

 

Våren är på G, mannar! Så jäkla härligt! Blir helt kycklig (hahaha jag kan inte förmå mig att sudda ut det där. Det ska så lycklig, skrev fel, men fasen vad snyggt det blev) när jag tittar ut genom fönstret. Solen skiner på och snön smälter bort. Finally.

 

Skrev nationella prov i NO idag. Bara att hoppas att det gick bra, hehe. Nationella är inte så farligt egentligen. Fast jag är rädd inför matten. Knas.

 

Jag måste få tacka alla som gett så härlig kritik på mina bilder till ansökningsproven! Vill bara ge er alla en jättekram ♥


Ansökningsprov Kulturama

 

Nu var det dags för Kulturama. Temat är som sagt "en resa" och jag har valt dessa tre bilder. Bara o hoppas att de uppskattas nu då..!


Ansökningsprov Kungstens Gymnasium

 

Nu, i denna stund, är jag på Kungsstensgymnasiet. Jag blir intervjuad och jag berättar hur jag tänkt med dessa bilder. Dessa 6 bilder har jag jobbat med oavbrutet hela helgen. Jag är nervös, men jag tänker att det får bära eller brista.

 

Haha, jag skojar med er. Riktigt så dramatisk och poetisk är jag faktiskt inte! Fast nervös är jag. Och jag har jobbat oavbrutet hela helgen, och jag antar att det får bära eller brista oavsätt om jag tänker det eller inte (bara nicka och le, jag vet att jag skriver rörigt)

 

Temat för bilderna var "ett skivomslag". Man skulle göra en framsisa, baksida, samt två uppslag på två bilder var. De är i ordning där uppe. Bara så ni vet, liksom. Mm!

 

Lite senare, klockan 13.00, är det samma cirkus på Kulturama. Temat är "en resa" och man ska ta med sig tre bilder. De får ni se när det är dags!

 


Jag är lite död.

Så kan det gå. (Gillar att jag ser ut som sideshow bob på andra bilden. Han är cool.)

 

Hej mannar! Här sitter jag. Ensam. Med min webcam. Hah, galet trött. I alla fall så sitter jag och skriver lite anteckningar om bilderna till antagningsproven, för säkerhets skull. Man vet aldrig, jag kanske får nått sånt där psykiskt sammanbrott och glömmer bort helt varför jag tog bilderna, och så. Man vill ju vara på den säkra sidan. (Humor, var är du?)

 

Haha, jag glömde ta med mig bratzdockan till skolan idag, det är duktigt. Jag är duktig.


Brat II

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II

reflexskärm silver + hemmagjord, enkel enkel softbox

 

Haha, har antagligen över 600 bilder från denna plåtning som inte ska änvändas till antagningsprovet ;) Den första av dessa två är en favorit, meeen den ska inte användas till provet, hah.

 

Har suttit och jobbat med bilderna hela dagen. Om jag inte får höga betyg på bilderna, så blir jag sur. Nää, jag är nöjd och det är väl det som är det viktigaste. Fast näe. Sjukligt trött, så jag skriver knas. Haha fett kul, jag ska med mig en bratz till skolan imorgon. Lånade den av en tjej i klassen. Hon räddade livet på mig, hade inte kunnat göra detta utan henne! Stort tack och applåder till Lina! :D

 

(fler smileys än vanligt, men jag vet att ni gillar't)


Brat

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II

reflexskärm silver

 

Jobbet flyter på bra nu, känns skönt! Här har ni en av bilderna. Den är i och för sig inte färdig, ska redigera den mer, men men. Har gjort ett första utkast på framsidan, ska ju göra ett skivomslag och ett häfte med bilder. Det ser bra ut, tror jag kommer bli nöjd! :D

 

Bloggningen kommer ligga nera lite nu, för jag måste verkligen bli klar med allt. Det är en stressig (haha det mest använda ordet i hela bloggen senaste veckan?) period, detta ;)


Squish.

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II

 

Har jobbat med bilderna till antagningsproven hela dagen. Här är en från högen av bilder jag tog. Tror man måste sätta den i en kontext för att fatta, men men. Imorgon kommer jag fortsätta med samma uppgift, hann inte ta alla bilder idag. Men innan jag sätter igång med det ska jag träna mina fotbollstjejer. Ska bli galet skönt med en paus från allt, så kul kommer det att bli! De är alltid så roliga det där gänget. :)

 

Ha en trevlig fredagskväll, mannar!


Gissa vem som äger sveriges snyggaste skor

Se där, nu har jag äntligen skaffat mig ett par röda converse! Wiiee! Jag trotsade den förbannade snön som föll över stockholm och köpte vårskor. Hah. I alla fall är jag väldigt nöjd och pangpang. Mitt internet är så jäkla segt, jag tror att jag har fått något skit på min dator eller något. Det tog en timme att ladda upp den där bilden. Hah!

 

Nu är mina vänner här i mitt aldelless utomordentligt nystädade rum. De ska sova här o vi ska kolla på anime o mysa :) Vi är lediga från skolan imorgon. Jag vet att ni är avundsjuka.


Dö stress. Snälla.

Haha, galet tråkig blogg just nu. Jag har, som jag tidigare nämt, mycket att göra. 9an är... (kommer inte ens på vad jag ska kalla det, haha)... lkdjjkhgf = ett döende huvud på tagnentbordet.

 

Under kvällen har jag skrivit ut bilder till ett av antagningsproven. Blev jag klar? -Nope! Skrev ut en enda bild som jag kommer använda, hann inte fler. Fotopappret tog slut. Surt. Nu sitter jag och slipar på min plan inför nästa fotogrej, även den till ett antagningsprov. Ska göra ett skivomslag (gahhhhh) och det är svårt att bestämma sig. Men man ska alltid se saker från den ljusa sidan: Det är snart vår (eller så är det vår om man ska vara sådär härligt jätteoptimistisk), och det betyder snart födelsedag, och det betyder presenter! ;D

 

Must keep going. Arbetsproven väntar.

(måste få göra bara en till parantes)


Fettis-dagen

 

Semlor är ganska gott. Det spelar egentligen ingen roll vad man tycker, för den årliga semlan är ett måste. Inte sant?

 

Idag var det då fettis-dagen (och jaa, jag vet att det är fet-tisdagen, men fettis.. så mycket bättre) och allt var skönt. Tog en paus från (det icke-existerande) pluggandet och stack in till stan med mina kvinnor, det är ju internationella kvinnodagen vet ni. Vi satte oss på ett fik och åt inte semlor.

 

Förlåt orkar inte skriva mer, mitt internet är så jäkla segt idag, jag vet inte varför. Det tar i alla fall en evighet att skriva, så.. Hurra för alla kvinnor, och ät semlor för bövelen! (Har alltid velat säga det. Bövelen.)


Måndag, Vardag, Stress. Och ingen smoothie.

Harriet har galet mycket på "att göra-listan". Tänker inte berätta allt, men det är mycket haha. Måste bestämma bilder till två olika ansökningsprov (ni kommer behöva hjälpa mig med det, kan jag lova) och bestämma vem jag ska rita på bilden, bland annat. Mina tre kandidater just nu är Elin Kero, Michael Cera och David Tennant. Tre sköna människor. Men i alla fall så måste jag bestämma mig tills imorgon. Knas. Hade tänkt plugga ikapp idag också. Ligger efter i det mesta känns det som, men sen visade det sig att jag inte hade alla ingredienser för smoothie hemma, och då gick det som det gick: Ingen smoothie -inget plugg. Hopplöst, haha.

 

Jag längtar efter våren.

 

Min katt är hemma nu! Myys! Allt känns genast mycket bättre, haha. ^^

 

(Sen vill jag hälsa alla nya läsare välkomna: Hej.)


Ångest. Choklad. Ångest.

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II & reflexskärm 5 i 1 silver

 

En lite halvokej bild i brist på annat.

 

Sitter och glor på ett tomt chokladpapper (eller vad heter det?). Har ätit en del choklad den här veckan.. Bara o invänta alla finnar nu, haha. Skola imorgon. Slakt.

 

Är hemma nu i alla fall. Har träffat vänner nu på kvällen och haft roligt. Tydligen missade jag inte allt för mycket när jag var borta i Vemdalen ;)

 

Det fick bli ett kort inlägg idag, men det är väl bara skönt. Så ni kan vila ögonen, menar jag. Snäll, jag vet.


Stina in da woods

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II

 

Hittade en massa bilder från höstlovet som jag inte ens kollat på. Helt oredigerade och allt. Guldgruva! Har suttit och tänkt mycket på denna. Har inte kunnat bestämma mig om jag ska behålla den såhär, eller om jag ska beskära den tightare... Tror det blir bäst såhär. Tror.

 

Är galet stressad inför antagningsprovena till gymnasiet. Est-foto. Mhm! Måste hitta bra bilder att använda.

 

Om allt gick som planerat sitter jag nu i bilen på väg hem mot Stockholm. Detta är alltså ett tidsinställt inlägg, håhå flashigt! Oh yes.


Min bejbi

Studerar julgranen

 

Idag var det sista dagen i backen, och imorgon bär det av hemmåt. Första halvan av dagen kämpade jag med min syster. Hon hade glömt bort sina snowboarding-taktiker, så jag fick hjäpla henne att komma igång. "Det är bra, Astrid. Upp igen!" var nog dagens mest använda fras, haha.

 

Vill inte hem och tillbaka till vardagen, fast jag saknar alla vänner och min misse jättemycket. Det kommer bli ett kärt återseende på måndag kväll :')

 

Har packat det mesta, redan, men jag har en del kvar o göra. Haha, som vanligt packade jag orealistiskt mycket kläder. Men hellre för mycket än för lite -accidents happen! Hoppas vi slipper kladd på hemvägen ;)

 

Nu ska jag knåpa ihop lite tidsinställda inlägg åt er, och sen ska jag packa klart. Bara så ni vet, liksom.


Norrsken. Inget snack om saken.

Hej på er, mannar! Jag sitter och försöker vara hush-hush för hela familjen ska sova. Ville bara ge er ett litet livteckan, sådär.

 

Var på resturang idag i ett av grannområdena. Duktig som jag är minns jag inte namnet, men det har ju ingen betydelse egentligen (sudda ut hela den där meningen, Harriet, gör det.) I alla fall var det träd (inte plast kom jag fram till efter att jag brutit av några kvistar) inomhus och massa sånt. Knas. På vägen hem stannade vi vid sidan av vägen för att kolla på stjärnorna. Mysigt vare. Haha sen var vi helt övertygade om att vi vittnade ett norrsken in action, men sen kom vi på att det var en strålkastare borta vid resturangen som ja.. spelade oss ett spratt. Hade varit roligare om det var norrsken...

 

Imorgon är det sista heldagen här i Vemdalen. Sen är det tillbaka hem till Stockholm och skolan (dö dö dö). Om det inte är vår i Stockholm nu så vet jag inte vad jag gör. Flyttar till skåne kanske, eller är det vår där? Who knows ;)

 

Nu får jag onda blickar från alla i familjen. Ciao!


Det blåser.

Skulle antagligen bli bra i svartvitt, men som sagt -jag är lat.

 

Hej på er! Är helt slut idag, det blåste som fan i backen så man fick anstränga sig till max för att inte blåsa bort ;)

 

Stack till skidshoppen imorse och bytte ut skidorna mot en bräda, vi har inte eget stuff så vi hyr, så jag passade på att slå till och köpa (/smöra för pappa så HAN köper) nya skidgasögon. Har ju haft samma sen jag var 6 år gammal (de måste ha varit sjukt för stora då haha). Gränsen för "dags att skaffa nya" går väl antagligen under tio år, så det var en efterlängtad uppgradering, haha.

 

I alla fall så var jag väldigt ovan vid brädan, har ju kört på skidor hela veckan, så jag höll mig till röda o blåa backar, haha. Det var första gången jag åkte stolslift med snowboard också. Knas. Och viden... Gah. Vi har varit lite bortskämda med helt underbart väder hela veckan: Några få minusgrader, strålande sol och helt vindstilla. All good things must come to an end, right? ;)

 

Nu tror jag det naklas mys och kortspel med familjen. Ha det bra mannar!


både bra och dåliga nyheter

Efter att ha rivit hår, stampat fötter och buttrat i över en timme har jag insett att stop motion-filmen som vi gjorde igår är bortom räckhåll. Den är helt enkelt för stor för att få upp på bloggen. Så därför, bara för att jag skulle ha något att visa er, gjorde jag en liten (väldigt slarvig) film åt er alla. Den är 21 sek lång och väldigt fantastisk. Klipp från när Ebba filmade omedvetet, Astrid vurpade och pappa trodde han skulle ta en bild, men filmade istället. Älskar Astrids (den lilla rosa grejen) smile i slutet. ;D

Alla klipp är från idag.

 

Haha kan inte sluta skratta åt Astrids flaxande precis innan vurpan. x)


Nygammal favorit

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II

Gammal bild, nyligen redigerad.


Ohh, minns ni denna? Den gamla favoriten från i somras. Redigerade precis om den. Den svartvita är fortfarande en av mina favoritbilder. Ser fram emot alla plåtningar i sommar, har så galet många idéer! Spricker snart. Hah ;)

After ski

Bild tagen med min systers lilla Nikon Coolpix. Redigerad i Photoshop Elements 8.

 

Hej alla! Här sitter jag och är aldelless matt i benen efter ännu en dags skidåkning. Myys! Kör på en egen after ski-variant: Dator. Haha! Har aldrig haft med mig den upp förut, och det kanske var smart att inte ha det? ^^

 

Jag tror minsann att jag ska göra en stop motion-film senare efter maten, är galet sugen på det. Då får ni se den imorgon :)

 

Min syster var hemma från backen idag. Hon är sjuk. Mamma tror att det är halsfluss -oh no! Jag får alltid halsfluss på en-veckors-loven. Helt hopplöst. Hoppas jag inte bli smittad av henne nu då. Håller mig på säkert avstånd ;)


Som sagt -en fling för blommor.

Canon EOS 450D + EF 50/1.8 II


RSS 2.0